Ventilatie

Gezonde lucht in huis is een belangrijke voorwaarde om gezond te leven. Toch is de lucht in veel woningen ongezonder dan buiten. De oplossing is de lucht in uw woning constant te verversen door middel van ventilatie. Installatiebedrijf Mike helpt u graag een gezond binnenklimaat te creëren. Hulp inschakelen bij Installatiebedrijf Mike is mogelijk voor het installeren van een mechanische ventilatie en WTW installatie . Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Snel navigeren naar
Mechanische ventilatieWarmteterugwinningInregelen en reinigenOfferte aanvragen
Mechanische ventilatie

Installeren en repareren van een mechanisch ventilatiesysteem

Een goede ventilatie in huis is essentieel voor uw gezondheid en helpt schimmels en vocht te voorkomen in uw woning. Vertoont uw huidige ventilatiesysteem complicaties, dan is het van groot belang om dit zo snel mogelijk op te lossen. Gelukkig kunnen wij u helpen met het oplossen van uw complicaties in uw huidige ventilatiesysteem. Heeft u helemaal nog geen ventilatiesysteem? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat uw woning wordt voorzien van de juiste ventilatie.

Bij Installatiebedrijf Mike gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning. Als uw ventilatie niet goed werkt kan het zorgen voor gezondheidsproblemen. Na enige tijd kan het voor komen dat er stof of vuil in het ventilatiesysteem gaat zitten, waardoor de afzuigcapaciteit kan afnemen. De vervuilde lucht kan na enige tijd klachten veroorzaken aan uw longen.  

Installatiebedrijf Mike kan voor u dus het huidige ventilatiesysteem repareren of vervangen, zodat u weer een gezond klimaat in huis heeft. Bij mechanische ventilatie wordt de oude lucht uit uw huis gezogen. Een warmteterugwinning (WTW) systeem gebruikt deze binnenlucht om de lucht van buiten te verwarmen. 

Vrijblijvende offerte

Hulp nodig bij het installeren of repareren van een mechanisch ventilatiesysteem? Schakel de hulp in van Installatiebedrijf Mike! Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. Installatiebedrijf Mike staat voor u klaar.  

Neem contact op
Snel navigeren naar
Mechanische ventilatieWarmteterugwinningInregelen en reinigenOfferte aanvragen
Warmteterugwinning (WTW installatie)

De voordelen van een WTW installatie

Bij warmteterugwinning (ook wel balansventilatie) wordt veel energie bespaard, omdat je de warmte vanuit uw woning gebruikt om de frisse lucht op te warmen. Door middel van een filter wordt de lucht schoon gemaakt. Deze dient ongeveer 2x per jaar te worden vervangen, dit kan per situatie verschillen. Een warmteterugwin-installatie ventileert de hele woning en zorgt voor een gezond binnenklimaat. De warmteterugwin-installatie zorgt altijd voor een constante luchtstroom door uw hele huis. Het voordeel is een optimale luchtstroom in uw woning wat ook nog energiebesparend is.

Op lange termijn heeft u ook minder kans op schimmels of condens in uw woning door de constante luchtstroom. Wat een WTW installatie namelijk doet is, de vochtige lucht afvoeren in ruimtes van bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Wat een wtw installatie anders maakt dan een normaal ventilatie systeem is dat je met een wtw installatie de warmte in huis niet naar buiten brengt, maar dat je de warmte gebruikt om de frisse lucht op te warmen.  

Waarom is een WTW installatie belangrijk?

U staat er waarschijnlijk niet elke dag bij stil dat de dagelijkse bezigheden in uw woning veel invloed hebben op uw gezondheid. Elke keer dat u kookt, doucht of een wasje draait komt er veel vervuilde lucht in huis. Denk hierbij aan stof of vocht. Wanneer deze lucht niet goed wordt afgevoerd blijft het in huis liggen. Dit als resultaat dat u gezondheidsproblemen kunt krijgen of bacteriën. In sommige gevallen is het niet genoeg om door middel van natuurlijke ventilatie het op te lossen. In dit soort gevallen is een WTW installatie dus de perfecte oplossing.

Weet u niet zeker of een WTW installatie van toepassing is op uw woning? Installatiebedrijf Mike kunt u vertellen wat er nodig is om er voor te zorgen dat er een gezond klimaat is in uw woning.  

Hoe werkt een warmteterugwinning nou precies?

Een wtw-unit bestaat uit een ventilator, inblaasopeningen en een aantal afzuigpunten. De elektrische motor in een wtwinstallatie zuigt voortdurend lucht van buiten naar binnen. In de wtw-unit wordt deze koele buitenlucht door middel van een warmtewisselaar opgewarmd met de warmte lucht die al in uw woning aanwezig is. Op deze manier ontstaat een luchtstroom in huis die voortdurend ververst wordt. Zo beschikt u thuis altijd over frisse lucht, terwijl het u vrijwel geen extra energie kost. Installatiebedrijf Mike werkt volgens de nieuwe wetgeving. Wij houden ons aan de BENG-eisen.

Vrijblijvende offerte

Hulp nodig bij het installeren van een warmteterugwin-installatie? Schakel de hulp in van Installatiebedrijf Mike! Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. Installatiebedrijf Mike staat voor u klaar.  

Neem contact op
Snel navigeren naar
Mechanische ventilatieWarmteterugwinningInregelen en reinigenOfferte aanvragen
Inregelen en reinigen van de installatie

Wanneer kunt u de hulp inschakelen van Installatiebedrijf Mike

Beschikt uw woning al over een ventilatiesysteem en denkt u dat het wel weer eens tijd wordt om uw ventilatie te reinigen? Dan bent u bij Installatiebedrijf Mike aan het goede adres. Om een schone lucht te krijgen door uw ventilatie is het gebruikelijk om elke 5 jaar de ventilatiekanalen te reinigen. Alle kanalen moeten volledig gereinigd worden om er voor te zorgen dat u schone lucht heeft in uw woning. In het bouwbesluit is vastgesteld hoeveel lucht er moet stromen in de ruimtes in uw woning. Dit wordt ook wel debiet genoemd.

Het juiste percentage lucht dat nodig is in uw woning verschilt per ruimte. Het meten is nodig om er zeker van te zijn dat er in elke ruimte de juiste hoeveelheid frisse lucht zit. Dit wordt uitgevoerd met professionele apparatuur. Installatiebedrijf Mike gaat per ruimte bekijken of de luchtafvoer op het juiste debiet staat afgesteld. Per ruimte zal dit anders zijn door de grootte van de kamer. Dit wordt professioneel uitgevoerd voor een optimale werking.  

Uitvoering van de mechanische ventilatie

Bij de uitvoering van het inregelen en reinigen van de mechanische ventilatie wordt er gekeken naar de volgende punten:

 • Alle luchtkanalen worden gereinigd
 • De ventilatieventielen en raamroosters worden schoongemaakt
 • De afzuigcapaciteit wordt gemeten (inregelen)
 • Ventilatiesysteem wordt netjes en juist afgesteld
 • Advies over de mechanische ventilatie (onderhoud)

Uitvoering van de wtw-unit

Bij de uitvoering van het inregelen en reinigen van de wtw-unit wordt er gekeken naar de volgende punten:

 • Alle luchtkanalen worden gereinigd
 • De ventilatieventielen worden schoongemaakt
 • De afzuigcapaciteit wordt gemeten (inregelen)
 • Ventilatiesysteem wordt netjes en juist afgesteld
 • De filters worden vervangen
 • Advies over de mechanische ventilatie (onderhoud)
Contact

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bent u benieuwd naar de talloze mogelijkheden van Installatiebedrijf Mike? Neem dan gerust contact op voor het maken van een afspraak of een vrijblijvende offerte. Installatiebedrijf Mike staat voor u klaar.