Loodgieters­werk

Je hebt het thuis vast wel een keer meegemaakt. Een lekkage, een wc die niet meer doorspoelt of badkamerleidingen die verstopt zitten. Dit zijn allemaal kleine punten waarvoor loodgieters ingeschakeld kunnen worden. Zij kijken naar waar de knelpunten liggen en lossen deze voor u op. Oude en versleten onderdelen worden vervangen, zodat problemen niet snel aan het licht komen.

Hulp inschakelen bij Installatiebedrijf Mike is mogelijk voor bijvoorbeeld uw rioleringen, waterleidingen en gasleidingen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.  

Snel navigeren naar
RioleringenWaterleidingenGasleidingenVeelgestelde vragenOfferte aanvragen
Rioleringen

Vervangen en installeren van rioleringen

Het aanleggen van rioleringen is een cruciaal aspect van het bouwen en onderhouden van uw woning. Rioleringssystemen zorgen namelijk voor de afvoer van het afvalwater uit uw gootsteen, toilet of badkuip. Bent u op zoek naar een deskundige loodgier die uw riolering kan aanleggen? Dan bent u bij installatiebedrijf Mike aan het goede adres. Voor het vervangen of aanleggen van uw riolering kunt u zeker zijn dat uw rioleringen deskundig worden aangesloten. Een verstopte riolering is een veelvoorkomend probleem bij huishoudens en kan leiden tot groot ongemak of in sommige gevallen zelfs enorme schade. Bij enorme schade kan het zijn dat er een nieuwe riolering moet worden ingelegd.  

De stappen naar een goede riolering

Voordat rioleringen worden aangelegd, wordt er een ontwerp gemaakt. Dit wordt gedaan om te bepalen waar de rioleringsbuizen, putten en andere benodigdheden worden geplaatst, evenals het berekenen van de benodigde capaciteit van het rioleringssysteem. De rioleringssystemen worden aangelegd met behulp van PVC, PP of PE buizen. De keuze van het materiaal hangt af van verschillende factoren, zoals de bodemgesteldheid en eventuele regionale bouwvoorschriften. Vervolgens worden de leidingen gelegd en wordt alles aangesloten.

Tot slot worden er een aantal inspecties uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het goed functioneert en er geen lekkages of verstoppingen zijn.  

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de talloze mogelijkheden van Installatiebedrijf Mike op het gebied van het aanleggen van uw rioleringen? Neem dan gerust contact op voor het maken van een afspraak of een vrijblijvende offerte. Installatiebedrijf Mike staat voor u klaar.  

Neem contact op
Snel navigeren naar
RioleringenWaterleidingenGasleidingenVeelgestelde vragenOfferte aanvragen
Waterleidingen

Oorzaken van lekkages in uw waterleiding

Lekkage in uw waterleiding is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot waterschade en een hoge waterrekening. Een oorzaak van een lekkage in uw waterleiding kan komen door slijtage en ouderdom. Waterleidingen kunnen na verloop van tijd gaan slijten, scheuren en soms wel compleet barsten. Daarom is het goed om uw waterleiding te laten controleren. Een veel voorkomende oorzaak van een lekkage in uw waterleiding is het temperatuurverschil. Door extreme temperatuurschommelingen kunnen leidingen uitzetten of krimpen. Ook een te hoge druk op de leidingen kunnen bijdragen aan het ontstaan van lekkages. Lekkages kunnen ook worden veroorzaakt door schade aan de leidingen, zoals boren, graven of bouwwerkzaakheden in de wijk.

In al deze gevallen dient u een professional in te schakelen die samen met u kunt kijken waar het probleem zich bevindt. In bijna alle gevallen kunnen wij dit samen met u oplossen. Heeft u een nieuwe waterleiding nodig? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.  

Hoe herken ik een lekkage?

Een lekkage in uw waterleiding is vaak vrij eenvoudig te herkennen. Ziet u zichtbaar water rond uw leidingen of in de buurt van fittingen? Dan heeft u een lekkage. Is er een verkleuring of schimmelvorming op uw muren of plafonds te zien? Dan is er ook sprake van lekkage. Merkt u tijdens het douchen of het gebruik van kranen dat de waterdruk een stuk lager is dan voorheen? Dan is er hoogstwaarschijnlijk ook een lekkage in uw woning. Het kan wel eens gebeuren dat een lekkage in uw waterleidingen niet direct zichtbaar is. Dan kan het wel eens voorkomen dat u dit pas ziet als de waterrekening moet worden betaald.  

De oplossing

Bent u benieuwd naar de talloze mogelijkheden van Installatiebedrijf Mike op het gebied van lekkages in uw waterleiding of het installeren van een nieuwe waterleiding? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. Installatiebedrijf Mike staat voor u klaar.  

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de talloze mogelijkheden van Installatiebedrijf Mike op het gebied van het aanleggen van uw rioleringen? Neem dan gerust contact op voor het maken van een afspraak of een vrijblijvende offerte. Installatiebedrijf Mike staat voor u klaar.

Neem contact op
Snel navigeren naar
RioleringenWaterleidingenGasleidingenVeelgestelde vragenOfferte aanvragen
Gasleidingen

Vervangen en installeren van gasleidingen

Het aanleggen van gasleidingen is gevaarlijke taak die zeer zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Bij Installatiebedrijf Mike staat veiligheid voorop. Niet alleen voor ons maar ook voor jullie. Om de veiligheid te waarborgen worden de gasleidingen gelegd door gekwalificeerde professionals. Om de gasleidingen zorgvuldig aan te leggen is het voor ons belangrijk om te weten wat voor type gas er wordt gebruikt (aardgas of propaangas). Aan de hand van deze info kunnen wij bepalen welke materialen er nodig zijn voor de installatie van uw gasleidingen.

Heeft u momenteel al een gasleiding liggen en wilt u deze vervangen? Dat is mogelijk. Voor het vervangen of installeren van nieuwe gasleidingen kunt u Installatiebedrijf Mike inschakelen. Wilt u volledig van het gas af? Deze kunnen wij voor u verwijderen. Gasleidingen worden vaak gemaakt van staal, koper of kunststof (Meerlagenbuis). De keuze van het soort materiaal hangt af van de gasdruk en diverse voorschriften waar wij ons aan moeten houden.  

Gaslekkage

Met behulp van professionele apparatuur zijn wij bij Installatiebedrijf Mike in staat om uw gaslekkage op te sporen. Merkt u dat het in huis naar gas ruikt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Zodra het gaslek is gevonden, gaan wij over tot reparatie. Zodra de reparatie is voltooit voeren wij nog een aantal gaslektesten en druktesten uit om te kijken of het gaslek is opgelost. In sommige gevallen kan het wel een voorkomen dat een kleine reparatie niet genoeg is. Dan raden wij u aan om de gasleidingen volledig te vervangen.  Heeft u geen lekkage maar denk u wel dat er onderhoud nodig is aan de gasleidingen? Neem dan contact met ons op. 

Veelgestelde vragen

Contact

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bent u benieuwd naar de talloze mogelijkheden van Installatiebedrijf Mike op het gebied van het aanleggen van uw loodgieterswerk? Neem dan gerust contact op voor het maken van een afspraak of een vrijblijvende offerte. Installatiebedrijf Mike staat voor u klaar.